Kan ik eigenlijk wel vermageren?
Spijtig genoeg zijn er steeds meer Vlamingen die lijden aan overgewicht. Hier kan je iets zeer nuttig uit leren.
Deze sterke toename in gewichtsproblemen toont namelijk aan dat onze gewoontes een belangrijke factor zijn. Onze genen zijn namelijk niet plots veranderd. Je bent dus niet voorbestemd om te zwaar of dik te zijn. Met de juiste aanpak kan je dus je gewenst gewicht behalen en behouden! Is dat geen droom die zou uitkomen? Wat betekent deze droom voor jouw? Vol energie en terug strak in een zwempak met de kinderen spelen, ... of iets anders? Beeld je in waar je naar toe wilt. Neem hier even de tijd voor ...
Wij helpen je graag deze droom te verwezenlijken.
Heb je last van begrijpelijke maar onterecht twijfels?
Hier enkel veel voorkomende mythes in verband met ons gewicht:
- "ja, maar het zit in de familie"
Onze gewoontes zijn echter vaak aangeleerd. Wie heeft jouw leren eten en koken? Vermoedelijk jouw familie, niet? Welke leef-, beweeg- en eetgewoontes hebben zij? Het is dus niet omdat het in je familie zit, dat het daarom ook in je genen zit. Je kan er vaak iets aan doen. Is het uw schuld of die van uw familie? Uiteraard niet!
Goed nieuws: je kan deze traditie verbreken. - "ja, maar een dieet werkt niet bij mij"
Een streng dieet blijkt één van de beste voorspellers te zijn om aan te komen. Wat is het probleem met een streng dieet?
- Je krijgt het gevoel dat er je van alles ontzegd wordt waardoor je onbewust meer gaat eten.
- Of je volgt het net héél goed waardoor je vetmassa maar ook spiermassa verliest. Hierdoor ga je minder energie verbranden. Vroeg of laat ga je terug eten zoals voorheen. Doordat je terug meer eet maar minder energie verbrandt, kom je meer gewicht aan dan je verloren bent.
Goed nieuws: bij ons moet je niet op een streng dieet! - "ja, maar mijn hormonen zorgen dat ik niet kan afvallen"
Het is waar dat er soms medische redenen zijn die het bemoeilijken maar de meerderheid overschat deze voor zichzelf. Vaak denkt men aan PMS (premenstrueel syndroom), afwijking van de schildklier en PCOS (Polycysteus-ovariumsyndroom – kleine cysten in de eierstokken). Deze zaken kunnen een invloed hebben. Uit onderzoek blijkt echter dat deze afwijkingen vaak ontstaan door overgewicht en door bepaalde gewoontes. Beweging, gezonde voeding en op een gezond gewicht komen, zorgt vaak terug voor een gezonde hormoonspiegel.
Goed nieuws: Wat we doen, heeft een sterke invloed op onze hormonen. - "ja, maar ik heb een lage stofwisseling"
Een lage stofwisseling blijkt weinig voor te komen bij overgewicht of obesitas. Zoals vermeld zorgt een crashdieet echter wel voor een lagere stofwisseling. Het blijkt dus dat we vaak onbewust veel meer of veel minder eten dan we denken. Je vriend die veel meer mag eten dan jouw, eet vermoedelijk minder dan hij denkt. Het is niet omdat hij soms veel eet dat hij systematisch zo veel eet.
Goed nieuws: Af en toe eens meer eten kan geen kwaad.
Wat kan ik doen?
Bekijk ons aanbod voor een slankere lijn of contacteer ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 0495/37 44 93 .