Frisse rabarberlimonade

Nog maar een paar weekjes te gaan en dan moeten we onze rabarber alweer laten rusten tot volgend jaar...
Hoog tijd dus om er een fris en zomers drankje mee te maken!

Recept:

  • Neem 1 kg rabarber en snij in stukjes van ongeveer 2cm. Voeg hierbij 2 l water en breng aan de kook.
  • Laat gedurende een 15-tal minuutjes zachtjes koken.
  • Neem van het vuur en laat wat afkoelen. Zeef nu de massa. Duw de rabarberstukken goed aan met vb de bolle kant van een pollepel. 
  • De resterende massa kan je nog eens uitwringen in een passeerdoek zodat je al het sap van de rabarber gebruikt!
  • Laat nu een kwartiertje rusten. Onderaan vormt zich een dikker bezinksel. Giet de limonade over is flessen, waarbij je het bezinksel niet gebruikt.
  • Laat nu verder afkoelen in de koelkast en klaar is je limonade!

Extra tips:

  • Voor wie het graag minder zuur heeft, kan je wat druppeltjes stevia toevoegen (ongeveer 10 druppels per liter limonade)
  • Je kan er prik aan toevoegen (vb met een sodastream - niet te veel want begint snel hevig te schuimen!) 
  • Je kan er een stukje fruit aan toevoegen (limoen, een aardbei, rode besjes,...) en/of een blaadje verse munt voor extra smaak en kleur

Enjoy!!

Graag meer recepten of voedingsadvies?

Contacteer ons via 0472/90 27 66 of via ons contactformulier

facebook share button
Pin It