Pilates is een “bewegingsleer” die oorspronkelijk werd ontwikkeld door Joseph Pilates (eerst voor revalidatie, later opgepikt door de danswereld). 
Bij de Pilates-methode worden een aantal oefeningen uitgevoerd die toelaten het lichaam zowel sterk als lenig te maken.

De belangrijkste principes zijn:

- Centering: sterker maken van het “centrum van het lichaam” (ook “power house”, “core” of rompstabiliteit genoemd): focus op diepliggende buik-en rugspieren. Dit kan je helpen in het beter uitvoeren van je dagdagelijkse activiteiten maar kan ook ondersteunend werken bij rugproblemen (zowel preventief als curatief)
- Ademhaling: via laterale ademhaling worden de (diepliggende) buikspieren op een gecontroleerde manier geactiveerd
- Concentratie: de aandacht wordt gericht naar één specifieke lichaamszone/beweging met verhoogde bewustwording van het eigen lichaam tot gevolg
- Controle: de betrokken zones/spieren worden beheerst/gecontroleerd geactiveerd
- Precisie: je traint de spieren/zones die je ook écht wil trainen 
Tijdens de introductieles worden deze principes extra uitgebreid toegelicht en worden een aantal basisoefeningen ingeoefend. Dit zal de beginnende pilates-beoefenaar gemakkelijker toelaten om aan te sluiten bij een van de lopende pilates-groepslessen (zie kalender).

Juist omdat de methode gebruik maakt van langzame, gecontroleerde en aandachtig uitgevoerde bewegingen, is het toegankelijk voor jong en oud, voor de beginnende alsook voor de meer geoefende sporter. Bovendien houden we steeds vast aan ons basisprincipe binnen Het gezonde huis: de oefeningen worden aangepast aan de persoonlijke noden en behoeften!!

 Pilates op het strand

 

Introductieles Pilates (live):

Één keer per maand worden gedurende 1,5u de basisprincipes van Pilates toegelicht en worden de basisoefeningen ingeoefend. De bedoeling is om na de introductieles bij de lessen “Pilates basic” te kunnen aansluiten. Wie al Pilates heeft beoefend, en dus met de toegepaste technieken/principes vertrouwd is, kan rechtstreeks aansluiten bij een les.

Introductieles Pilates (video):

Je kan de introductieles Pilates ook vanuit je eigen huiskamer volgen wanneer je maar wilt: 

Video - Introductieles Pilates

Zachte Pilates:

Tijdens deze ochtendsessie, richten we ons vooral op het “wakker maken” van verschillende spiergroepen en gewrichten door een combinatie van versterkende oefeningen en stretching. Nadruk hierbij zal de controle, precisie en concentratie zijn. Deze sessies zijn voor iedereen toegankelijk, in het bijzonder voor iedereen die op een rustige manier aan zijn/haar lichaam wil werken. Ook wie te kampen heeft met bepaalde problemen (knie, rug, nek, …) of wie herstellende is van een blessure, kan in die les terecht! De oefeningen worden vooral op de mat uitgevoerd.

Pilates Basic:

Tijdens deze sessie ligt de nadruk op het inoefenen van de basisoefeningen. Er wordt veel aandacht besteed aan het onder controle krijgen van de ademhaling en het gecontroleerd aanspannen van specifieke spiergroepen. De oefeningen worden vooral op de mat uitgevoerd.

Pilates Intermediate:

Tijdens deze sessie zal worden verder gewerkt op de basisoefeningen uit de basic les. De oefeningen worden intenser en het ritme wordt hoger. Deze lessen zijn vooral gericht op iedereen die de Pilates principes wil gebruiken om zijn/haar spieren verder te versterken, in combinatie met verbetering van het uithoudingsvermogen. Naast matoefeningen zullen ook andere “accessoires” worden gebruikt zoals een kleine bal, grote bal, dyna bands… Richtlijn: 30u Pilates hebben gevolgd (in Het gezonde huis of ergens anders…). Bij twijfel contacteer je Hilde Plaetinck.


Waar?

Je kan kiezen om de lessen in de praktijk te volgen (Het gezonde huis, blandenstraat 236, 3053 Haasrode) of online via zoom.

Wanneer?

Er zijn meerdere lessen en introductielessen. Bekijk onze kalender voor meer details.
(meer info via Hilde Plaetinck 0472 90 27 66 of via ons contactformulier)


Prijs:

  • Proef eens van Pilates: €16 (live) of €5 voor de video
  • Losse beurt: €15
  • 5-beurtenkaart: €60
  • 10-beurtenkaart: €110
  • 20-beurtenkaart: €200
  • sportverzekering voor 365 dagen: €10
  • Er is gedeeltelijke terugbetaling voor sportclubs via de Mutualiteiten. Voor de CM heb je bijvoorbeeld dit document dat je ingevuld naar je mutualiteit kan opsturen. 

(Beurtenkaarten zijn 6 maanden geldig en kunnen ook gebruikt worden voor de groepslessen (Animal FlowYogaStoelgymBBB, en Boksen (Steel Mace & Rope flowCross training )).

Wil je een sterk en lenig lichaam? Of toch nog vragen?

Inschrijven:

Je kan je online inschrijven, via 0472/90 27 66 of via ons contactformulier.

(voor meer info over inschrijven en annulaties bij onze workshops zoals "Proef eens van Pilates": zie algemene voorwaarden)

Share button van facebook
Pin It