Starten met Yoga of al meer ervaren?

Yoga, interessant voor mijn gezondheid maar ik ben niet zo lenig. Ga ik dat wel kunnen? Bovendien is dat vaak iets zweverigs?  ...
Bij “Het gezonde huis” hechten we veel belang aan bewust leven en willen we het helemaal niet zweverig maken. Yoga draait niet om hoe lenig of hoe sterk je bent, maar eerder om de mentale rust en het lichamelijke bewustzijn dat je creëert tijdens de sessie. Yoga is goed voor je lichaam en geest. Het helpt je namelijk om in het hier en nu te zijn en op een gezonde, uitdagende en leuke manier te bewegen. Aangezien we in kleine groepjes werken kunnen we de oefeningen persoonlijk aanpassen aan je mogelijkheden. Zo kunnen verschillende niveau's toch samen trainen. Iedereen is dus welkom. Kom alvast eens langs voor een proefles!

Groepslessen Yoga

Voor wie is Yoga bedoeld?

Iedereen:

 • die gezond wil bewegen
 • die leniger wil worden
 • die zijn lichaamshouding wil verbeteren
 • die in groep tot rust wil komen
 • die zijn stress wil verminderen
 • die wilt beginnen met yoga tot wie een ervaren yogi is

Waarom werkt het?

Tijdens de sessie leer je verschillende poses aannemen (ook wel asana’s genoemd) die je leniger, stabieler en sterker maken. Je leert je bewust te zijn van je lichaam en je ademhaling. Zo komen we samen tot rust. Je laat je zorgen loslaten, je ontspant en je voelt je beter in je vel. Sommigen spreken van een yoga’s high (te vergelijken met de runners high).

 

Welke soorten yoga bieden wij aan:

 

Hatha Flow Yoga (Tanja):

Yoga - Tanja Den Hertog

De term hatha bestaat in het Sanskriet uit ha (zon) en tha (maan), wat verwijst naar het evenwicht tussen tegengestelden, Jin en Jang, rust en inspanning, aanvullend aan elkaar. Hatha Yoga helpt je om eenheid te ervaren tussen deze twee uitersten, om balans te ervaren tussen lichaam en geest. In- en ontspanning wisselen elkaar af.

Iedere les bestaat uit Pranayama (ademhalingsoefeningen), asana's (yogahoudingen) en savasana (relaxatie). 
De yogahoudingen worden statisch (niet- bewegend) uitgevoerd en elke houding kan aangepast worden aan jouw niveau, zodat je luistert naar wat jouw lichaam nodig heeft zodat je meer bewust wordt van je ademhaling en de spanning in je lichaam. Er wordt gezorgd voor een flow, een logische opeenvolging van de houdingen, die voor een vloeiende overgang zorgt. 

Je hoeft niet al te veel ervaring te hebben in Yoga om deel te nemen aan deze les.

 

Easy (Vinyasa) Flow (Katja):

yoga - Katja Muermans

In deze les zal je op een rustig tempo spanningen loslaten, startend van eenvoudige houdingen tot langere en intensere sequenties in een flow, met de bedoeling om te ontwaken, los te maken, te versterken, te ontspannen. Sommige houdingen kunnen langer aangehouden worden, zodat je nog meer bewust wordt van het rustgevende effect van jouw ademhaling op je lichaam en je geest, zodat je een nog diepere ontspanning creëert in een houding. Op andere momenten zal je meer vloeiend (flow) bewegen om op die manier spanningen los te laten en de energie door het lichaam te laten stromen. Eindigend met een cooldown in een aantal zeer ontspannen poses.

 

Yin Yang Yoga (Tanja):

Bij Yin Yang yoga wordt er afgewisseld tussen de rustige vorm van Yin yoga en de ietwat uitdagendere vorm van Yang yoga.

Yin yoga is dus de rustige vorm van yoga waarbij veel aandacht wordt besteed aan elke houding. Je voert deze houding lang uit (3 tot wel 7 minuten) zodat het bindweefsel de tijd heeft om te ontspannen. De bedoeling is om de spieren zoveel mogelijk los te laten.

Yoga met Tanja Den Hertog

Bij Yang yoga daag je je spieren daarentegen uit. Het tempo ligt hoger. Je synchroniseert je ademhaling af op de bewegingen en de asana’s (houdingen). Je cardiovasculaire stelsel wordt hier gestimuleerd en je zal het snel warm krijgen.

Yoga - Tanja Den Hertog

Zowel in de yin als in de yang houdingen krijg je de ruimte om op een ontspannen manier je eigen grenzen te ontdekken. Juist door de twee te combineren bereik je sneller effect om leniger en sterker te worden. 

 

Workshops:

Schrijf je in of geef een seintje bij interesse zodat we je op de hoogte houden wanneer er workshops (terug) worden ingepland. 

Hoe ga je van start?

Contacteer ons en maak een afspraak voor een proefles. Kom dan best een paar minuutjes vroeger.
De groepslessen gaan door in onze praktijk in Haasrode (Blandenstraat 236, 3053 Haasrode)

Wanneer?

Prijzen?

 • Proefles: €5
 • Losse beurt: €15
 • 5-beurtenkaart: €60
 • 10-beurtenkaart: €110
 • 20-beurtenkaart: €200
 • sportverzekering voor 365 dagen: €10
 • Er is gedeeltelijke terugbetaling voor sportclubs via de Mutualiteiten. Voor de CM heb je bijvoorbeeld dit document dat je ingevuld naar je mutualiteit kan opsturen. 

(Beurtenkaarten zijn 6 maanden geldig en kunnen ook gebruikt worden voor de groepslessen Animal FlowStoelgymPilatesBBBBoksen (Steel Mace & Rope Flow en Circuit training).

Benodigdheden?

Het enige wat je moet voorzien is een handdoekje en losse kledij.


Klaar voor rustiger, leniger, sterker, ... te worden? Of toch nog vragen?

Inschrijven kan via:

Je kan je online inschrijven, via 0472/90 27 66 of via ons contactformulier.

Yoga in het bos

Pin It