In België is er tegemoetkoming of terugbetaling voor stoppen met roken

Onze tabakoloog vraagt het standaardtarief van €16.75 per 15minuten. Afhankelijk van je woonplaats heb je recht op een tegemoetkoming van de Vlaamse Overheid (voor wie in Vlaanderen woont) of een terugbetaling (voor wie in Wallonië of Brussel woont).

Bij deze de officiële uitleg:

Tegemoetkoming Vlaanderen (je betaalt slechts het remgeld. De tabakoloog ontvangt rechtstreeks de tegemoetkoming)
Persoonlijke bijdrages afhankelijk van:
- het type begeleiding (groep/individueel)
- van het statuut van de cliënt (verhoogde tegemoetkoming of niet). Het statuut van de cliënt kan indien nodig afgelezen worden van de klever van de mutualiteit.*

*Onderaan de klever van de mutualiteit staat een code. Deze code eindigt steeds op 1 als de client recht heeft op de verhoogde tegemoetkoming. Jongeren hebben tot en met het kalenderjaar waarin ze 21 jaar worden altijd recht op de verhoogde tegemoetkoming voor rookstopbegeleiding.

Het bedrag voor individuele begeleiding is €16.75 per 15minuten. Bij de eerste 16 kwartieren is er echter tegemoetkoming vanuit de Vlaamse overheid. Hieronder het gevraagde remgeld voor deze eerste 16 kwartieren per kwartier (dus remgeld bijvoorbeeld maal 3 voor 45minuten):

 

 

Individuele begeleiding per kwartier

Persoonlijke bijdrage

Tussenkomst

Verhoogde tegemoetkoming *

€16.75

€1

€15.75

Zonder verhoogde tegemoetkoming

€16.75

€7.5

€9.25

 

Terugbetaling Wallonië en Brussel (je betaalt het volledige bedrag en ontvangt je terugbetaling via de mutualiteit)
Art. 3. § 1. De terugbetaling wordt vastgesteld op 30 euro voor een eerste zitting die voor eenzelfde rechthebbende slechts één keer mag worden aangerekend per periode van twee kalenderjaren. Deze eerste zitting heeft een minimumduur van 45 minuten. De terugbetaling wordt vastgesteld op 20 euro voor de volgende zittingen, die voor eenzelfde rechthebbende worden beperkt tot maximum 7 per periode van twee kalenderjaren. Deze zittingen hebben een minimumduur van 30 minuten.
§ 2. In afwijking van § 1, tweede lid, blijft de tegemoetkoming:
Vastgesteld op 30 euro voor zwangere vrouwen en dit voor maximum 8 zittingen per zwangerschap. Een medisch getuigschrift dat de zwangerschap vaststelt vergezelt het getuigschrift voor verstrekte hulp of het document bedoeld in artikel 5.

Bel gerust voor een mondelinge toelichting of een afspraak

0495/37 44 93 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Wens je meer te lezen over ons rookstopaanbod

Pin It