Easy Flow Yoga (https://verschillen-tussen.nl/verschillen-hatha-yoga-en-easy-flow)is een yogastijl zowel voor beginner als gevorderde, waarbij jij je kan ontspannen en je energieniveau terug kan opkrikken door dynamische en statische houdingen af te wisselen. Je krijgt voldoende uitleg en er worden voldoende rusthoudingen ingebouwd.

yoga groepsles - Child pose

In mijn EASY FLOW lessen starten we met een korte meditatie en pranayama (ademhalingsoefening) (https://nl.wikipedia.org/wiki/Pranayama) en staat regelmatig het vloeiend bewegen tussen en in diverse houdingen en sequences centraal, we heten dat Vinyasa. Maar mijn hart gaat uit naar PRANA VINYASA (https://pranavinyasa.be/prana-vinyasa), waarin ik verschillende opleidingen volgde. Daarom integreer ik graag in deze lessen vloeiende bewegingen op in- en uitademing, uitgaand van jouw prana (https://nl.wikipedia.org/wiki/Prana_(energie), jouw onderliggende energie in je lichaam, met als doel vol bewustzijn deze vitale levenskracht doorheen jouw lichaam te stimuleren en je negatieve energie los te laten. De les eindigt met cool down asana’s en shavasana.

Yoga docente Katja Muermans

De yogahoudingen zijn dezelfde als deze in Hatha Yoga (https://nl.wikipedia.org/wiki/Hathayoga) maar bij de EASY FLOW les proberen wij deze vloeiend in elkaar te laten overgaan op het ritme van je ademhaling. Sommige houdingen hebben meer als doel te stretchen, andere uitdagendere bewegingen en houdingen versterken jouw lichaam, jouw uithouding en jouw innerlijke kracht. Het uiteindelijke doel van een dergelijke yogales gaat veel verder. Door yoga te beoefenen probeer je je ook mentaal en emotioneel meer in balans te komen, minder aandacht te geven aan jouw overactief brein met al zijn gedachten en zorgen, onverwerkte emoties te lossen en los te laten wat jou spanning en stress bezorgt. Je probeert jouw lichaam en geest terug in balans te brengen en op diep niveau te ontspannen. Het uiteindeljike doel is jou verlichting te bezorgen, jouw well-being te vergroten, meer te genieten van het leven en je sterker en weerbaarder te maken buiten de yogamat.

Oefen je evenwicht met Tree Pose

Deze les is dus voor iedereen, zelfs wanneer je fysieke beperkingen hebt, je herstellende bent van een ziekte of kampt met overgewicht, je ouder bent of overververmoeid. De voorwaarde is dat je luistert naar wat jouw lichaam aankan, dat je jouw energie in balans houdt, en enkel doet wat op dat moment goed aanvoelt. Op elk moment kan jij een rusthouding aannemen of terughoudender zijn in de houdingen, of een optie kiezen die minder uitdagend is. Je zal merken dat je na enkele lessen yoga voelt dat je beter meekan, soepeler en sterker wordt, en meer jouw zorgen kan loslaten.

Wanneer?

Prijzen voor de groepslessen?

  • Proefles: €5
  • Losse beurt: €15
  • 5-beurtenkaart: €60
  • 10-beurtenkaart: €110
  • 20-beurtenkaart: €200
  • sportverzekering voor 365 dagen: €10
  • Er is gedeeltelijke terugbetaling voor sportclubs via de CM. Stuur dit document ingevuld naar je mutualiteit. 

(Beurtenkaarten zijn 6 maanden geldig en kunnen ook gebruikt worden voor al onze groepslessen: Animal FlowStoelgymPilatesBBBBoksen, Steel Mace & Rope flow en Circuit training).

Benodigdheden?

Het enige wat je best voorziet is een handdoekje en losse kledij.

Inschrijven kan via:

Je kan je online inschrijven, via 0472/90 27 66 of via ons contactformulier.

 

Bekijk ook ons uitgebreider yoga aanbod

Pin It